4 DEZVĂLUIRI care atrag atenția asupra Secret Service, după tentativa de ASASINARE a lui Trump / De ce l-au lăsat pe fostul președinte pe scenă?

4 DEZVĂLUIRI care atrag atenția asupra Secret Service, după tentativa de ASASINARE a lui Trump / De ce l-au lăsat pe fostul președinte pe scenă?
Publicat: 19/07/2024, 15:30
Actualizat: 19/07/2024, 15:34

La aproape o săptămână de la tentativa de asasinat a fortului președinte Donald Trump, publicația americană The Hill prezintă patru dezvăluiri are atrag atenția a asupra Secret Service. 

Noile informații conform cărora Secret Service a identificat „suspectul” și o posibilă amenințare cu mai mult de o oră înainte de împușcături, precum și faptul că lui Trump a fost încă permis să urce pe scenă, pun o presiune intensă asupra agenției.

Cu mai multe întrebări decât răspunsuri în acest moment, republicanii au intensificat apelurile pentru înlăturarea directorului Secret Service Kimberly Cheatle, scrie The Hill.

Iată patru descoperiri care pun presiune pe Secret Service.

Aproape o oră între „suspect” și „amenințare”

Una dintre cele mai explozive descoperiri din această săptămână arată că forțele de ordine l-au identificat pe Thomas Crooks ca fiind o „persoană de interes” la mitingul din Butler, Pennsylvania, cu 62 de minute înainte ca bărbatul înarmat să tragă mai multe focuri de armă înspre Trump.

Crooks, în vârstă de 20 de ani, din suburbia Pittsburgh din Bethel Park, a condus la aproximativ 60 de km  până la mitingul lui Trump cu o armă în stil AR, s-au urcat pe o clădire chiar în afara perimetrului evenimentului și a tras câteva focuri înspre Trump.

Se știe acum că Crooks a vizitat locul mitingului pe 7 iulie pentru a cerceta locația și a revenit și în dimineața evenimentului, au dezvăluit, miercuri, directorul Secret Service, Kimberly Cheatle și directorul FBI, Christopher Wray, senatorilor într-o conferință telefonică de jumătate de oră.

Crooks s-au întors ulterior și a fost privit de autorități în jurul orei 17:10, înainte ca forțele de ordine să-l fi observat cu un telemetru la ora 17:30, trimițând o alertă radio la un post de comandă.

Oamenii legii locali și agenții serviciilor secrete au încercat apoi să-l localizeze pe Crooks, dar acesta nu a fost revăzut până la aproximativ 5:52 p.m., când trăgătorul a fost văzut pe acoperiș de un lunetist al agenției poziționat pe acoperișuri imediat în apropierea scenei.

Zece minute mai târziu, Trump a urcat pe scenă, unde a vorbit câteva minute înainte, în jurul orei 18:09. Oamenii de la miting  văzuseră deja cum Crooks s-a târât pe acoperiș. Au început să încerce să alerteze forțele de ordine asupra bărbatului înarmat, potrivit mai multor videoclipuri postate pe social media.

La 18:11, când Crooks a tras primele focuri, agenții Secret Service l-au localizat și au răspuns cu focuri de armă, mai puțin de 30 de secunde mai târziu, ucigându-l.

Lui Trump i s-a permis să urce pe scenă la 10 minute după ce a început căutarea atacatorului

Senatorii americani sunt frustrați, în special, de motivul pentru care Trump a fost lăsat pe scena mitingului după ce forțele de ordine au aflat că există o persoană suspectă în zonă, mai scrie publicația americană.

Acel trăgător a fost identificat ca un personaj suspect cu o oră înainte de a trage, avea un telemetru, un rucsac și apoi l-au pierdut din vedere și nu au urmărit niciodată cu adevărat acest lucru, a spus senatorul John Barrasso  într-un interviu cu NBC News Now și Fox News.

Asta a fost cu o oră înainte.


Autoritățile locale nu a spus că nu pot asigura clădirea

Întrebările încă se învârte cu privire la raționamentul pentru care niciun ofițer nu a fost trimis pe acoperișul clădirii în care a urcat bărbatul înarmat, înainte de începerea mitingului, chiar și după ce Crooks a fost semnalizat în zonă.

Cheatle la începutul acestei săptămâni a spus că niciun agent nu a fost plasat deasupra clădirii în planificarea anterioară, deoarece avea un „acoperiș înclinat”, invocând pericole pentru siguranță.

În schimb, „a fost luată o decizie de a securiza clădirea din interior”, a spus aceasta.

Iar poliția locală a informat Secret Service că „nu avea forța de muncă” pentru a securiza complet clădirea, inclusiv plasarea unei mașini de patrulare în afara structurii, potrivit procurorului districtual Richard Goldinger din comitatul Butler.

Oamenii legii locali au plasat în schimb trei lunetişti în interiorul clădirii, dintre care unul l-a zărit pe Crooks şi i-a făcut o fotografie în timp ce scana clădirea.

Mai târziu, după ce o amenințare părea mai concretă, un ofițer a încercat să urce pe acoperiș cu ajutorul unui coleg.

Când a ajuns pe o parte a clădirii, Crooks, care a îndreptat o pușcă spre el.

„Trăgătorul s-a întors spre el și și-a îndreptat arma spre ofițer. Ofițerul a luat o poziție defensivă. Și-a pierdut echilibrul, a căzut de la aproximativ 3 metri și a fost rănit. Ambii ofițeri au transmis prin radio, indicând că, da, este cineva pe acoperiș și da, este înarmat, a declarat Tom Knights, un oficial din Butler, pentru postul ABC din Pittsburgh.

Motivul încă identificat 

La aproape o săptămână de la tentativa de asasinat, anchetatorii federali nu par să înțeleagă motivele bărbatului înarmat.

Kimberly Cheatle, Cristopher Wray le-au spus senatorilor că nu există încă un motiv clar pe care îl pot vedea care Crooks să fi urcat pe un acoperiș și să tragă în candidatul la președinție, au spus parlamentarii, conform sursei citate.

Autoritățile știu acum că Crooks, care a achiziționat o cutie de muniție de la un Walmart pe 5 iulie, la două zile după anunțarea mitingului, avea imagini atât cu Trump, cât și cu președintele Biden pe unul dintre telefoanele sale, potrivit ABC News.

Senatorilor li s-a spus că Crooks avea un alt telefon, găsit la el acasă, care conținea doar 27 de contacte, pe care agenții FBI le urmăresc și încearcă să le intervieveze, a raportat Fox News.

Sursa foto: profimedia

CITEȘTE ȘI:

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
Răscoala românilor din Leeds i-a speriat pe poliţişti, care şi-au abandonat maşina. "Rămânem în istorie"
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Instanţa supremă a ONU declară ilegale coloniile israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”